01.11.2009

sacrul si profanul secolului 21

lumea secolului 21, o lume unde timpul trece prea repede, o lume ce este supusa incontinuu noilor aparitii care mai de care mai uluitoarre, o lume unde ai impresia ca sacrul si profanul nu au nicio legatura intre ele, dar nu este adevarat.
avand in vedere ca vorbim despre un secol nebun, existam totushi in el si ca fiecare om suntem supushi unui traseu ce are o singura destinatie si un singur sens de mers.acest traseu al vietii noastre este incadrat in profan unde timpul si spatiul sunt reale. profanul secolului 21 este foarte alert, neavand timp nici sa il observi. te uiti in oglinda si iti vezi chipul si te gandesti ca parca ieri erai un tanc de copil ce era nepasator de lumea ce il inconjura. aici intervine sacrul fiind caracterizat ca un taram nelimitat un taram unde noi putem fii cine vrem si ce vrem, fara sa depindem de nesimtitul timp si nesimtitul spatiu. sacrul secolului 21 este ceva sfant pentru noi oamenii. daca ar fii sa caracterizam sec 21 doar dupa sacru nu am mai putea spune ca timpul este alert sau ca spatiul in care traim este in plina ascensiune ci am putea spune ca timpul si spatiu acestui secol este asa cum vrem noi sau ma rog imaginatia noastra care uneori ne ajuta sa ne mai dezlipim de aceasta lume de acest secol nebun . pot spune ca sacrul si profanul au o legatura intre ele, insa o legatura ciudata unde profanul dezavantajeaza sacrul . tot ce ne creeam noi in mintea noastra de la lucruri simpli pana la cele mai neimaginabile creatii sunt intr-o plina ciocnire cu realul unde cel ce se sparge primul este , desigur, sacrul.
pentru omul sec 21 cele doua elemente sunt foarte importante si intr-un final ,el, este dependent de ele doar pentru simplul fapt ca datorita sacrului ne putem creea idei , imaginatii unde raman sau nu valabile in profan. pe final de compunere ,eu, o persoana ce traieste intr-un secol nebun condus de profan si cu minte dependenta de sacru pot spune ca exista o legatura intre cele doua legatura care este esentiala firiii omenesti...

2 comentarii:

Anonim spunea...

ai luat 10X(X( ..:))...bv:)) ..netu asta:))

Unknown spunea...

bv gabi ai talent!!!